Amiga Uae4all rc3 My Top 10 best working games Disk

Moderator: VasiliyRS

247
Cracked LCD
Posts: 408

Re: Amiga Uae4all rc3 My Top 10 best working games Disk

Post#21 » Sat Aug 03, 2019 3:10 am

I know everything, because i own a fantastic amiga 1200 and as you said, nothing beats the real thing altought emulators are nice

Anyway, yes, i spent hours trying to figuring out why games weren't showing up in the ui and then i discovered it was due to names...

It's a shame chui stopped working on those emu, i wonder why, since there was already a good start...

User avatar
Ian Micheal
Vagabond
Posts: 729
Contact:

Re: Amiga Uae4all rc3 My Top 10 best working games Disk

Post#22 » Sat Aug 03, 2019 4:14 am

247 wrote:I know everything, because i own a fantastic amiga 1200 and as you said, nothing beats the real thing altought emulators are nice

Anyway, yes, i spent hours trying to figuring out why games weren't showing up in the ui and then i discovered it was due to names...

It's a shame chui stopped working on those emu, i wonder why, since there was already a good start...


Nice an amiga 1200 :) yeah me to lol final just renamed a few by hand and they showed up.. It is a shame the src is there i can compile it but it's a big project. I dont think i could improve it much . You be surprized how many people dont even know what an amiga is.. I had the cut down version but it was upgraded an amiga 600hd with mods. This does has SD card support but i dont know if it can write to it. if so WHD support would be great but i dont have a sd card adapter for my dreamcast. I have seen on youtube lots of videos comparing the amiga to a sega megadrive saying it's worst then one.. I thought well they have never had the real machine thats for sure. the things you could do the good old days :)

I had amiga1000 first then a amiga500 then the 600 never could back then have the money for the 1200 :) One thing about this emulator that bugs me the most it says 2 emulated floppy drives I cant get this to work othet then in workbench. As diskswapping is a pain with 4 disk games if you could have dfo df1 with disk 1 and 2 it would help. so far i have not got that to work. it says press Y In workbench that kinda works.
https://www.youtube.com/channel/UCeVCRA ... whHyKp6OsA my youtube channel of my projects running :)

https://discord.gg/ZHb4rCq discord for my projects :)

https://twitter.com/IanMicheal10 Reach me on twitter:)

247
Cracked LCD
Posts: 408

Re: Amiga Uae4all rc3 My Top 10 best working games Disk

Post#23 » Sat Aug 03, 2019 4:32 am

well i was lucky my father was into tech so bought one, the version without hdd. A friend of mine over another fanclub bought the 100 mb hdd version back in the days, he must have paid at least millions (we had the lira as currency back then, and i suppose at least about 2000€)

As much as i love the megadrive honestly amiga is more powerful, especially in the sound departement, you can see it in golden axe where the sound is much better than the md version (altought it was programmed by dementia and probe and not by sega)

As for diskswapping, generally i just go into the menu, select another disk then re-enter the game and press confirm. It works altought it may be incovenient at times when game's names go out of the screen and you have written the disk number at the end of the name...

User avatar
Ian Micheal
Vagabond
Posts: 729
Contact:

Re: Amiga Uae4all rc3 My Top 10 best working games Disk

Post#24 » Sat Aug 03, 2019 3:07 pm

Yeah with the disk swapping he does say 2 emulated floppys there's only one selection pressing Y brings up savestates Even pressing Y in the rom selector does not do it.. Amiga had some of the best sound the stereo is wonderfull..
https://www.youtube.com/channel/UCeVCRA ... whHyKp6OsA my youtube channel of my projects running :)

https://discord.gg/ZHb4rCq discord for my projects :)

https://twitter.com/IanMicheal10 Reach me on twitter:)

  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “Emulation”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users