HELP! Getting on the interent with my bba.

Technical help for Dreamcast console, accessories and games only. Ask questions and find answers here. For Online help see the Online Forum
savestheday72
shadow
Posts: 9

HELP! Getting on the interent with my bba.

Post#1 » Wed Jul 16, 2014 12:17 am

I have planet web 3.0 and try to set it up using dhcp just to get the can't connect to page thing. I've tried using xpd browser to set it up and still got nothing. I actually got a internal memory error or something like that. I really want to play online but with this it's not letting me. Any help would be appreciated.

User avatar
Cornerb0y
killer
Posts: 271
Contact:

Re: HELP! Getting on the interent with my bba.

Post#2 » Wed Jul 16, 2014 1:43 am

savestheday72 wrote:I have planet web 3.0 and try to set it up using dhcp just to get the can't connect to page thing. I've tried using xpd browser to set it up and still got nothing. I actually got a internal memory error or something like that. I really want to play online but with this it's not letting me. Any help would be appreciated.


If you take the BBA off the DC, what is the model number on the sticker?

HIT-0400 US BBA
HIT-0401 JP BBA
HIT-0300 LAN adapter

savestheday72
shadow
Posts: 9

Re: HELP! Getting on the interent with my bba.

Post#3 » Wed Jul 16, 2014 6:24 pm

It's a HIT-400!

User avatar
Cornerb0y
killer
Posts: 271
Contact:

Re: HELP! Getting on the interent with my bba.

Post#4 » Wed Jul 16, 2014 7:50 pm

Did you try setting up the BBA using the xdp browser? You can configure the BBA through the settings. After selecting the BBA, leave all other options blank, as it should set them up automatically. Then test using the xdp browser.

Also, what games are you trying to play online?

savestheday72
shadow
Posts: 9

Re: HELP! Getting on the interent with my bba.

Post#5 » Wed Jul 16, 2014 10:58 pm

yes I have but I can't find setting for the bba? It's all for dial up modem. I have the bba plugged in. I've included pictures of what it tells me on planet web 3.0 and xdp browsers 2.6. thanks for helping again man.
Attachments
WP_20140716_003[1].jpg
WP_20140716_002.jpg

User avatar
Cornerb0y
killer
Posts: 271
Contact:

Re: HELP! Getting on the interent with my bba.

Post#6 » Wed Jul 16, 2014 11:18 pm

Here, use this version of xdp.
http://dreamcast-talk.com/uploads/pso/x ... dition.rar
(This disc is self loading, so no need for a boot disc)

For XDP, choose original user agent and then choose options. Choose bba to configure and leave all entries at default. Don't change anything unless you know what you are doing. It should connect fine without modifying. At the end of the configuration, be sure to save when prompted. Try visiting a website in XDP.

Glad I can help. I just got my BBA a few weeks ago, and more people online = more fun!

savestheday72
shadow
Posts: 9

Re: HELP! Getting on the interent with my bba.

Post#7 » Wed Jul 16, 2014 11:26 pm

I'm a noob when it comes to this! What games do y'all play? And i'll try this in a few minutes!

User avatar
Cornerb0y
killer
Posts: 271
Contact:

Re: HELP! Getting on the interent with my bba.

Post#8 » Wed Jul 16, 2014 11:31 pm

savestheday72 wrote:I'm a noob when it comes to this! What games do y'all play? And i'll try this in a few minutes!


2 official games are online with the BBA (Quake III and Phantasy Star)
1 Homebrew/port (DOOM)
And currently, we have a possibility of another coming online (Virtual On)

No worries about being a noob, its all easier than it seems. Do you know how to burn disc for Dreamcast?

savestheday72
shadow
Posts: 9

Re: HELP! Getting on the interent with my bba.

Post#9 » Wed Jul 16, 2014 11:36 pm

Awesome! I have PSO v2. I think I do! lol Where are the cdi files in this download? There 14 different rar files? So how many people play PSO?

savestheday72
shadow
Posts: 9

Re: HELP! Getting on the interent with my bba.

Post#10 » Wed Jul 16, 2014 11:59 pm

well I think I got it burnt but it still not giving me settings for a bba? Just dial up. Look at that picture up there and that's xpd and it saids flash read error?

Return to “Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users